torsdag den 4. april 2013

Er Birgitte Nyborg i virkeligheden Carl Bildt?


Efter et par år som svensker bliver det mig mere åbenlyst at TV-serien Borgen ikke blot er en DR-drama-afspejlning af, hvad der foregår på den danske politiske scene. Serien leger også virkelighed gennem en systematisk kopiering af det svenske politiske system – hvilket blandt andet (på det basale plan) ses ved de lånte partinavne som Moderaterne/De Moderate, Centerpartiet og Ny Demokrati/Nye Demokrater.

Og hvad med rollen som den afgåede statsminister der efter udenlandsposter kommer tilbage i dansk politik for til slut at blive udnævnt til udenrigsminister? Lyder det for utroligt? Eller lyder det måske i virkeligheden bekendt? I hvert fald er det, hvad der står på CVet for Sveriges siddende udenrigsminister, Carl Bildt (bare at han vendte tilbage til svensk politik).

Selv samme herre ligner også Nyborg på den private front med at have henholdsvis to børn (en datter og søn) samt at måtte skille sig pga jobbet (wild guess, jeg skal naturligvis ikke udtale mig om udenrigsministerens skilsmisseårsager). Til gengæld slutter lighederne måske også her. I hvert fald kan det være svært at få øje på Bildts folkelighed og Nyborgs (ja, jeg ved hun er en fiktiv person) intellekt.

Er man i øvrigt i almindelighed interesseret i svensk politik og/eller i en af nyere tids mest spektakulære politiske personligheder bør man – som resten af Sverige – se det SVT-portræt af Carl Bildt som diskuteres mangfoldigst netop nu. Portrættet er et journalistisk veldrejet plot, der, til forskel fra mange andre lignende programmer, faktisk er lavet i hovedpersonens levetid – hvilket vel heller ikke siger så lidt om dennes gøren og laden i de seneste tre årtier.

Se udsendelsen, og vurder selv om der er en Blidt gemt i Nyborg…

1 kommentar:

  1. Fin sammenligning ;) - tror da lige jeg skal have set den udsendelse. Tak for tippet!

    SvarSlet