lørdag den 27. oktober 2012

Tihi



Tihi kræver et indlæg. Størstedelen af den yngre svenske befolkning kan i disse dage ikke dy sig for at afslutte hver mulig (og især umulig) sætning med et lille tihi. Det er blevet en fælles måde at hentyde til, at man ikke bare har set Maddes forlovelsesvideo, men at man også enes om, at den er ganske fjollet.

Ny royal annonceringsmåde
Madde er den svenske prinsesse Madeline. Hendes storesøster er kendt som Vickan, og er som bekendt blevet gift. Nu er det Maddes tur. Det annoncerede hoffet i forgangne uge på en ny måde, i stedet for ved det sædvanligt pressemøde, der plejer at finde sted ved sådanne royale begivenheder. Hoffet uploadede en video, hvor parret annoncerede forlovelsen. 

Videoen fik måske endnu mere opmærksomhed end et pressemøde havde afstedkommet. Men, opmærksomheden omkring video skyldes dog ikke så meget nyheden om forlovelsen, som den skyldes videoens oplæg - og især dens afslutning.

Afslutningen på den så omdiskuterede video sker ved et sagte tihi fra Madde. Et tihi, der i sig selv beskriver hele videoens fjollede og lettere pinlige stil ganske godt. Men døm selv her


Hvis du vil forstå, hvor sjovt svenskerne har det over videoen så se her


Et lagom kongehus?
Det er ikke første gang, hoffet annoncerer en forlovelse for nævnte prinsesse.  Men, som nogen måske husker, gik det ikke så godt første gang. Derfor er det egentligt en fin tanke, at man vil annoncere denne forlovelse på en ny måde og med brug af sociale medier. 

Men, det kræver en fin balancegang, som denne video måske ikke helt kan præstere. For en af Kongehusets fineste opgaver er vel netop at forstå at skabe sin plads i et rapidiserende samfund. At tilpasse sig og samtidig forblive den samme. Med et svensk ord kan man sige, at det handler om at være lagom.

Så selv om videoen har fået opmærksomhed, er blevet delt et utal af gange og at hoffets hjemmeside har høje unikke traf denne uge, så er spørgsmålet, hvor det efterladet et svensk kongehus, der har været genstand for megen ufrivillig opmærksomhed de seneste år?

Indtil videre er der vist ikke andet at sige end tihi!

1 kommentar: